Ako som si robila chúťky alebo hovädzí steak a`la denné menu

Autor: Lucia Kazdová | 21.4.2012 o 13:16 | (upravené 21.4.2012 o 13:21) Karma článku: 9,44 | Prečítané:  2082x

Je 11.00, jeden rožok na raňajky je už dávnou minulosťou a nastal teda ten správny čas vybrať sa niekam na obed. Keďže  nám  kancelárskym zaneprázdneným myškám sa nechce chodiť námestím a hľadať vo výkladoch reštaurácii čo kde varia, pomôže internet. Každá dobrá reštaurácia má už dnes zverejnený jedálny lístok aj s aktuálnym denným menu.

Pizzeria XY sa nám dnes netrafila do vkusu, penzión ZX sa veru nepochlapil...ale Almada trafila do čierneho: Slepačí vývar s rezancami - dobrá klasika a vhodný štartér  a hlavne Hovädzí steak so zelerovým pyré a parisienkami...IDEME.

Na parkovisku, máme miesto na zaparkovanie, to znamená, že aj sadnúť si bude kde. Varia asi dobre lebo reštaurácia nezíva prázdnotou aj keď je relatívne odstrčená od centra a pre peších ďaleko.  Nečakáme luxus, ideme predsa na denné menu a sme zvyknutí na slovenskú gastronómiu.

Sadneme si, čašníčka nás privíta primerane prostrediu a objednávame si už dopredu vybraté a chuťové poháriky sa tešia. Neprekvapil nás ani fakt, že sa neopýtala ako si budeme priať steak, prišli sme predsa na denné menu.

Polievka bola dobrá, teplá, poctivý vývar, zatiaľ všetko v poriadku. Snáď si mohli dať záležať na tom, aby bol stôl prestretý pre štyroch ľudí ak sú pri ňom štyri stoličky a navyše obsadené ľuďmi. Ale odpustíme, možno si to len nevšimli a prišli sme predsa na denné menu.

Čo sa ale odpustiť nedá bolo hlavné jedlo, na ktoré nás na základe zverejneného lístka do reštaurácie nalákali. Spomínate si? Hovädzí steak so zelerovým pyré a parisienkami.....

A už máme aj vysvetlenie, prečo sa nás obsluhujúci personál neopýtal ako si steak prajeme pripravený...na tanieri v neidentifikovateľnej omáčke si spokojne ležal 1cm hrubý kus vareného hovädzieho mäsa.

Na záver už dodám len, že sa samozrejme nikto neprišiel opýtať či je všetko v poriadku. Na naše upozornenie, že v jedálnom lístku zavádzajú hostí, čašníčka reagovala, že ona to jedlo nejedla, ale opýta sa kuchára L

Ale čo chceme, veď sme prišli na denné menu, však?

A tak som si robila chúťky....

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Zakladateľ siete pre deti milionárov: Tisíc eur je psychologická hranica

Používať ju môže iba ten, čo má na tisíceurové mesačné členské, pozerať sa ale môže každý, hovorí JURAJ IVAN.

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi.

SVET

Rakúski voliči rozhodujú o novej hlave štátu

Rakúšania si vyberajú medzi Norbertom Hoferom a Alexandrom Van der Bellenom.


Už ste čítali?